Menu
088-1181920

Ontsmettingsmodule

esm-15AmySoft onthardt uw water op een verantwoorde wijze door de standaard aanwezige ontsmettingsmodule. Bacteriegroei wordt daardoor voorkomen in de harskolom waarvan de harsbolletjes een gigantisch oppervlak vormen. Bovendien voorkomt u met de ontsmettingsmodule legionellagroei in de waterontharder wanneer u tijdens een langere (warme) periode nauwelijks water verbruikt.

Werking

De ontsmettingsmodule maakt door middel van electrolyse chloor aan uit regeneratiezout tijdens een deel van het regeneratieproces. Dat betekent dat de harskolom tijdens iedere regeneratie ontsmet wordt en iedere vorm van bacteriegroei wordt uitgesloten. De aangemaakte chloor verdwijnt naar de afvoer en kan nooit in uw drinkwater terecht komen.

Slechts eenmaal per twee jaar onderhoud

Waar een conventionele waterontharder vanwege besmettingsgevaar van de harskolom minimaal ieder jaar onderhoud nodig heeft, is dit bij de AmySoft slechts eenmaal per twee jaar nodig. Doordat de harskolom en het venturisysteem geregenereerd worden via de ontsmettingsmodule, vindt er geen kans op besmetting en vervuiling plaats.

Naast de zekerheid van kalkvrij en bacterievrij drinkwater geeft dit een grote besparing op de onderhoudskosten